IMG_4026

Een goede plek voor je kind

De basisschool is een plek waar kinderen in een belangrijke periode van hun leven veel tijd doorbrengen. Zoek je een school die aandacht heeft voor kinderen en die ouders en kinderen betrekt bij het leerproces? Wij heten je van harte welkom en vertellen je graag alles over onze school en wat ons bijzonder maakt.

De Trompetvogel is een open protestants-christelijke basisschool met ongeveer 300 leerlingen. Iedereen die onze identiteit respecteert, is van harte welkom.

Onze school staat in de wijk Doorslag in Nieuwegein en is een middelgrote school. De gemĂȘleerde groep leerlingen is een mooie weerspiegeling van de wijk. In 2025-2026 verhuizen we naar een nieuw schoolgebouw aan de Groenling. Op De Trompetvogel mag je zijn zoals je bent. Ieder kind doet ertoe en heeft zijn eigen talenten. We omarmen diversiteit.

Vreedzame school

We streven ernaar om de school een veilige plek te laten zijn. Kinderen voelen zich gehoord en gezien, krijgen een stem en leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en staan open voor de verschillen tussen mensen.

Onderwijs op niveau

Bij ons kan ieder kind zich optimaal ontwikkelen op zijn eigen niveau. Dit betekent dat we goed kijken naar de mogelijkheden van de kinderen en dat we ons maximaal inspannen om die te laten groeien. Kansengelijkheid staat daarbij voorop en we laten kinderen zo veel mogelijk succeservaringen opdoen. De leerkracht maakt hierin het verschil.

Toekomstgericht

De vakken taal, lezen en rekenen vormen een belangrijke basis. Daarnaast combineren we in de zaakvakken thematisch onderwijs met gevarieerde werkvormen, waardoor de leerlingen tot nieuwe inzichten komen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Engels krijgen ze al vanaf groep 1 en ICT-vaardigheden zijn vanzelfsprekend. Kortom: we bieden modern, toekomstgericht onderwijs, waarbij samenwerken en eigenaarschap centraal staan.